top of page

Green-mE 17/18:

 

Green-mE 17/18 bestaat uit vier studenten werktuigbouwkunde aan de TU Delft: Max de Groot, Rick van der Brink, Thijs van Essen en Quinten de Wit. Ons doel is om na Green-mE 16/17, het oriënterende jaar, stappen te zetten om onze visie te verwezenlijken, het verduurzamen van het onderwijs op 3mE. Allereerst zullen we de projecten onder handen nemen. Zo willen we een eerstejaars eindproject met een duurzaam thema. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe duurzaamheid beter in het ontwerpen kan worden geïntegreerd. Verder praten wij met "the Green Office" om te kijken hoe duurzaamheid over de gehele Technische Universiteit in curicula wordt geïmplementeerd. Als laatste willen wij op de onderwijsdag van Werktuigbouwkunde onder docenten samen over duurzaamheid laten nadenken.

Green-mE 16/17:

Aan ons de uitdagende taak om het onderwijs te verduurzamen op 3mE. Er werd weinig aandacht besteed aan duurzaamheid binnen de studie Werktuigbouwkunde. Genoeg ruimte voor verbetering dus.

De eerste verkennende gesprekken met bevriende docenten en faculteitsmedewerkers leidden tot de visie die Green-mE vandaag de dag nog steeds uitdraagt: om structurele veranderingen te garanderen moeten we in samenwerking met alle betrokken partijen tot oplossingen komen die voor iedereen voordelig zijn. Gedurende het jaar zijn we in gesprek gegaan met alle docenten die betrokken zijn bij het bachelor onderwijs, studieverenigingen, relevante organisaties binnen de TU Delft. Verder hebben we gesproken met bedrijven, andere faculteiten en buitenlandse universiteiten. Het team breidden zich snel uit tot een groep van zes enthousiaste studenten. Het bleek heel interessant om de visie van verschillende mensen en instanties op het gebied van duurzaamheid, en de rol van het onderwijs hierin, te bespreken.

Na veel uiteenlopende gesprekken kwam één ding duidelijk naar voren: het is hoog tijd dat duurzaamheid een belangrijkere rol gaat spelen in het onderwijs. Door de interviews en het onderzoek dat we hebben verricht hebben we ons snel kunnen ontwikkelen tot specialisten op het gebied van duurzaamheid in het onderwijs. Aan het einde van het jaar is een rapport met aanbevelingen aan het faculteitsbestuur en onze partners. Het jaar werd afgesloten met een plek in de Duurzame Jonge 100 van 2017, zie het artikel hierover, en de overdracht aan een nieuwe enthousiaste groep studenten.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page