

Rick van den Brink:
Het vinden van een nieuwe manier om onze behoefte aan energie vervullen is de uitdaging van onze generatie. Naar mijn mening is het dan ook belangrijk, of zelfs noodzakelijk, dat hier een grotere nadruk op komt te liggen in het onderwijs aan de TUDelft. Green-mE zet zich in voor de implementatie van een grotere nadruk op duurzaamheid in het werktuigbouwkunde curriculum. We zijn constant bezig met erg concrete projecten die ook echt invloed hebben op het onderwijs. Dit heb ik als enorm voldoenend ervaren, en zal ik me ook de komende tijd nog volledig voor inzetten.
Thijs van Essen:
Mijn naam is Thijs van Essen en ik ben student Werktuigbouwkunde. Dit is het tweede jaar dat ik betrokken ben bij Green-mE. Mijn interesse in duurzaamheid komt voort uit een vak dat ik volgde tijdens mijn minor in Canada, waarin energie en de opwekking hiervan centraal stond. Bij terugkomst in Nederland realiseerde ik mij dat het apart is dat zo'n belangrijk onderwerp als duurzaamheid eigenlijk niet wordt behandeld binnen de bachelor Werktuigbouwkunde. Toendertijd sprak ik Matthijs hierover en het bleek dat de visie van Green-mE overeenkwam met wat ik zelf ook had ondervonden.
Ik denk dat het van belang is de studenten Werktuigbouwkunde te onderwijzen op het gebied van duurzaamheid, omdat deze toekomstige Werktuigbouwkundige kunnen bijdragen aan duurzame oplossingen en de bevordering van de benodigde energietransitie. Zelfs als deze studenten hier later niet zelf mee aan de slag gaan, is het zeker nuttig om ze bewust te maken van de mogelijkheden om duurzaam te ontwerpen, aangezien duurzaamheid een groeiende rol inneemt in onze maatschappij en in het bedrijfsleven.


Max de Groot:
Ik ben Max de Groot, en dit jaar heb ik de eer de voorzitter van Green-mE te zijn. Ik ben geboren en opgegroeid in Zoetermeer, en na het afronden van mijn middelbare school ben ik begonnen aan de studie werktuigbouwkunde in Delft.
Een van de dingen die mij het meest aansprak aan werktuigbouwkunde was dat de studie zich niet richtte op één aspect binnen de technische sector, maar je om leert gaan met een breed scala aan onderwerpen. Eenmaal aan de studie begonnen bleek dit grotendeels het geval, maar al snel viel het mij op dat duurzaamheid nauwelijks ter sprake kwam, laat staan als apart onderwerp behandeld werd.
Jammer! Vond ik, want er valt op technisch gebied nog zo veel te winnen qua duurzaamheid. Daarom ga ik het komende jaar mijn uiterste best doen om samen met de rest van Green-mE duurzaamheid te integreren in het onderwijs van werktuigbouwkunde.
Quinten de Wit:
Ik ben Quinten de Wit derdejaars student Werktuigbouwkunde. Toen ik benaderd werd door Rick om te helpen met Green-mE moest ik eerst even nadenken, maar dat duurde niet lang. Ik was al twee jaar bezig op de TU Delft, maar eigenlijk is er in die tijd weinig tot geen moment stil gestaan op het gebied van duurzaamheid. Ik vind dit eigenlijk wel schokkend en wilde er bij helpen om dit te veranderen. Onze maatschappij is bezig met het verduurzamen van alles en als toekomstig ingenieur moet je hiertoe ook worden opgeleid om dit proces te bevorderen. Ik hoop met Green-mE hiermee mijn steentje te kunnen bijdrage om dit te veranderen.
