top of page

Bram Ruiter:

Mijn naam is Bram Ruiter, student Werktuigbouwkunde, en ik heb deze studie gekozen omdat de praktijk en theorie hier dicht bij elkaar komen. En dan met name het vraagstuk rondom de energie-transitie vind ik interessant. Want welke theoretische oplossingen kunnen daadwerkelijk bijdragen aan het vergroenen van de energiemarkt?

Omdat ik het belangrijk vind dat de studenten bij Werktuigbouwkunde leren om bewuste keuzes te maken in het ontwerpproces en bij de theoretische vakken, ben ik met Green-mE begonnen om te kijken hoe er meer nadruk hierop kan komen in het bachelor-curriculum.

Het is bijzonder om te zien hoeveel docenten en studenten bereidwillig zijn om duurzaamheid meer centraal te laten staan. Ik heb gemerkt dat soms alleen maar het verbinden van de juiste personen met elkaar heel wat tot stand kan brengen.

De studententijd is naar mijn mening het moment om na te denken wat je als ingenieur later wilt bijdragen aan de wereld, daarom vind ik het doel van Green-mE zo goed!

Lionel Kaptijn

De TU Delft is de plek van de toekomst, de techniek die hier ontwikkeld wordt kan problemen oplossen waarvan we het bestaan niet wisten. Mijn doel met werktuigbouwkunde was om hier kennis op te doen en deze te gebruiken om impact te maken en bij te dragen aan een aarde die vele generaties mee kan.

We kunnen niet ontkennen dat vele duurzame doelstellingen van het Parijs akkoord en de millennium doelen onhaalbaar zijn. De toekomst ligt bij de technische studenten die nu onderwijs volgen en zij kunnen uiteindelijk de energieproblemen oplossen. Hier een stap maken is dus essentieel. Ik denk dat geïnteresseerde studenten de kans moeten krijgen om hier kennis over op te doen en de vakkennis toe te passen op projecten gerelateerd aan duurzaamheid. Bij Green-mE heb ik mij sterk gemaakt om het netwerk te vergroten en om te zoeken naar de duurzame aangrijpingspunten voor de verschillende vakgebieden binnen 3mE.

Matthijs Bussemaker:

De Bachelor Werktuigbouwkende telt al tijden ieder jaar 1000 eerstejaars. Wat nou als al die 1000 studenten tijdens hun studie leren hoe ze hun vakgebied kunnen uitoefenen op een manier die bijdraagt aan een duurzame samenleving? Dit is wat mij gedreven heeft tot het oprichten en uitvoeren van Green-mE. De vele gesprekken over duurzaamheid met professionals binnen en buiten het onderwijs hebben me ontelbare inzichten gegeven over duurzaamheid in onze samenleving, waar ik tot op de dag van vandaag nog veel aan heb.

Dat we na anderhalf jaar geduldig hard werken een alomvattend rapport met vele concrete voorstellen zouden aanbieden aan de decaan en onderwijsdirecteur, had ik in het begin niet durven dromen. Dat daarnaast meteen een nieuwe groep enthousiaste studenten klaar stond om deze plannen uit te gaan werken maakt het alleen nog maar beter. De komende jaren zullen zo snel grote stappen gezet worden naar brede ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid aan de TU Delft!

Wiljo:

Tijdens mijn bachelor werktuigbouwkunde merkte ik dat het heel tof vond om vakinhoudelijke kennis en inzicht op te doen. Op den duur begon ik me echter wel af te vragen hoe ik dat kon koppelen aan de duurzaamheidsdoelen die aan alle kanten van de maatschappij opdoemen. Vooral tijdens mijn minor Sustainable Development in Leiden merkte ik dat het nodig is om hier specifiek aandacht aan te geven. Hoe meer we met Green-mE in de faculteit op zoek gingen naar duurzaamheid, hoe meer mogelijkheden we tegenkwamen om duurzaamheid te verwerken in het curriculum. Dit is waar ik altijd motivatie van heb gekregen.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page